Ved klik på de grønne faneblade nedenfor vises nogle af resultaterne fra undersøgelsen. |
Bed dine venner tage testen: |
Kommunens gennemsnitlige livskvalitet er 7.56, lidt over det danske gennemsnit på 7.51, så vi indtager 45. plads ud af 98 kommuner.
Unge har generelt en lavere “scorer”, mens ældre og højtlønnede generelt har en højere scorer.
Hvis man korigere for, at vores kommunen har en anden sammensætning end andre kommune, så er tallet 7,51, der rykker os ned på en 74. plads.
10% af de adspurgte angiver 0-4 på skalaen.

Uddrag fra undersøgelsen: De to grafer nedenfor viser spændet i livskvalitet mellem den mørkerøde bjælke, der udtrykker livskvaliteten for dem, der har en daglig eller næsten daglig kontakt, mens den lyserøde bjælke er livskvaliteten hos gruppen, der næsten aldrig har kontakt. Her fremgår det, at livskvaliteten for de forældre, der ser deres børn næsten dagligt (7,8), er markant højere end dem, der aldrig ser deres børn eller sjældnere end en gang om året (6,4).

Grafen nedenfor viser, at jo hyppigere kontakt man med venner, desto højere er livskvaliteten for denne gruppe generelt.
Forskellen er størst for de personer, som ikke ser deres venner særligt ofte….og det lader til at man heller ikke skal se venner for ofte! – idet der er lille statistisk fald, hvis man ser sine venner hver dag.

Den gennemsnitlige tilfredshed med naboskabet er 3,91 i kommunen.
Det er meget tydeligt, at tilfredsheden med naboskabet er mindst i de store og mere tætbefolkede byer.
Helt i bunden finder vi f.eks. København.

Tabellen nedenfor viser den gennemsnitlige “Mentale sundhed” i kommunerne.
Her scorer kommunen meget højt.
Undersøgelsen er baseret på modellen ‘Act-Belong-Commit’, som på dansk kaldes ‘ABC for mental sundhed’, hvor man undersøger i hvilken grad følgende udsagn passer på den adspurgte:
- “Act”: Jeg gør noget aktivt (dvs. jeg holder mig aktiv f.eks. ved at bevæge mig, gøre noget, der kræver koncentration, eller noget, der giver mig ro). Forskning viser, at mennesker, som er fysisk, socialt, mentalt og spirituelt aktive har bedre mental sundhed end mennesker, der ikke er aktiv.
- “Belong”: Jeg gør noget sammen med andre (dvs. jeg bruger tid sammen med andre i et fællesskab og/eller med mennesker, som jeg har det godt med, f.eks. venner, familie eller kollegaer).
- “Commit”: Jeg gør noget meningsfuldt (dvs. jeg bruger tid på noget, der føles meningsfuldt for mig, f.eks. ved at dyrke en interesse, tage en udfordring, arbejde frivilligt eller reflektere over livet). Det kan styrke selvværdet og beskytter os imod følelsen af håbløshed og ikke føle sig tilstrækkelig.

Nedenfor et resume af de besvarelser som er lavet på denne hjemmeside:
Hold musen over tallet, så vises %-andelen;